Beschrijving
Verdient Soave meer? Helaas bezit Soave als wijnbouwgebied een minder hoog imago dan de Valpolicella ripasso’s en Amarone wijnen uit Veneto. Toch is Soave zo eigentijds, typisch Italiaans en juist daardoor zo uniek! Soms is t vechten tegen de bierkaai als het om imago gaat, maar van een goed gemaakte soave kan ik echt van genieten! Één belangrijke voorwaarde is het wijnhuis, met andere woorden: van wie is deze soave?
Van één producent was ik snel overtuigd. Fasoli Gino! Zij zijn een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.
100% van de lokale Garganega druif. Verfijnde aroma’s met bloemen en bloesem op de voorgrond. Acacia-, vlierbes- en amandelbloesem, en van wilde witte veldbloemen als kamille. Licht wit fruit speelt op de achtergrond mee. Wat direct opvalt is het altijd aanwezige amandel bittertje in de afdronk van goed Italiaans wit. Mooie balans met voldoende zuren zonder direct strak te worden. Kan zich meten met grote wijnen. Dit gaat uitstekend bij de antipasti. Prima ook bij de dim sum en gewokte garnalen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.