Beschrijving
Burgenland ligt ten zuiden van Wenen grenzend aan Hongarije. De wijnmakerij Gebrüder Nittnaus zelf ligt in Gols. De familie bezit al meer dan 300 jaar wijngaarden en de twee broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019 met de steun van hun ouders Hans & Christine. Het unieke klimaat rond de Neusiedler See en de vruchtbare bodems creëren perfecte omstandigheden voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen. De blaufränkische druif komt oorspronkelijk uit Franken Duitsland. Je komt hem echter meer tegen in Hongarije (als kekfrankos!) en Oostenrijk. Na de zweigelt druif is blaufränkisch het meest beplant in Oostenrijk, specifiek in Burgenland. Het is laat rijpende druif, dat om een warmer klimaat vraagt. De zomers zijn met het aanwezige landklimaat warm genoeg om deze druif goed te laten rijpen.
Dichte paarsrode kleur met een donkere kern, frisse neus met een fijn aroma van braam en zwarte kers, fruitig, elegant en kruidig in de mond, fijne tanninestructuur, precieze en lange afdronk. Kortom, een licht kruidige wijn met een lichte zuurgraad die mooie aansluit bij de Oostenrijkse-Hongaarse keuken. Je raadt het waarschijnlijk al…..Goulash!
Recept bij deze wijn
Goulash stoofschotel
Goulash is een Hongaarse stoofschotel met rundvlees, paprika en ui. Het ultieme comfort food op een koude en gure dag. Voor dit heerlijke winterse recept moet je wel wat tijd uittrekken, maar dan heb je ook wat.
WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN):
- 700 gr runder riblappen
- bloem
- 2 uien
- 1-2 paprika’s
- 2 tl paprikapoeder
- 70 gr tomatenpuree
- 300 ml runderbouillon
- 1 laurierblaadje
- 1/1,5 tl karwijzaad
- 2 tl tijm
- snufje zwarte peper
ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):
- Snijd de uien en paprika’s in stukjes.
- Snijd ook het vlees in stukken en haal het vlees door de bloem.
- Verwarm een beetje boter/vloeibare margarine in een pan.
- Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de uien, paprika’s en paprikapoeder toe. Bak dit een paar minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Meng alles door elkaar en voeg na 1 minuut de rest van de ingrediënten toe.
- Breng het geheel aan de kook, zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen.
- Haal de deksel van de pan en laat de stoofschotel nog even inkoken, dit duurt ongeveer 15 minuutjes.
- Verwijder dan het laurierblaadje en serveer de goulash bijvoorbeeld met rijst of aardappeltjes.
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.