Beschrijving
Staat albariño dan alleen in Spanje en Portugal, als Alvarinho? Nee zeker niet! Ook in Nieuw Zeeland staat deze druif beplant. Misty Coves Landmark Albariño vergist in 60% roestvrij staal en 40% in vaten van Acacia hout. Na de gisting werd de wijn gedurende 4 maanden op de droesem gehouden om de smaakrijkdom verder te versterken en er bleef wat restsuiker over om de natuurlijke hoge zuurgraad van de druiven in evenwicht te brengen. Het boeket is helder en jeugdig. Hij toont limoen, abrikoos, subtiele kruiden- en jasmijnnuances, gevolgd door een fijne gestructureerde smaak die sappig en levendig is. Frisse zuurgraad, lange en pittige afdronk. Echt een keer wat anders. Heerlijk als aperitief op een zomerse dag. Lekker mee op de boot! Combineert erg goed met gerechten als ceviche, tataki van tonijn of sushi.
Recept bij deze wijn
Ceviche met mange en leche tigre
Ceviche is een echt gerecht uit Latijns-Amerika! Het is een soort zeevruchten salade, maar dan anders.
Bij een ceviche marineer je rauwe vis of zeevruchten in zuur van bijvoorbeeld limoenen en citroenen. En raad eens? Het zuur van het sap “kookt” de vis! Dit mix je met wat ui, tomaat, koriander en pittige pepers om het gerecht af te maken.
Het wordt ijskoud geserveerd en is dus perfect voor warme dagen. Als je de kans krijgt, moet je het zeker proberen maar zorg ervoor dat het vers en goed bereid is.
Benodigdheden:
Ingrediënten:
-
- 3 limoenen
- 1 el vissaus
- 1 tl honing
- 3 takjes munt
- 15 gr verse koriander en extra om te garneren
- 2 chilipepers
- 1 kleine rode ui
- 450 gr zeebaarsfilet zo vers mogelijk
- 1 mango
- 1 komkommer
- 3 bosui
- Peper en zout
Bereiding:
-
- Maak de leche de tigre. Pers de limoenen uit en doe het sap samen met de vissaus en honing in een hoge maatbeker.
- Hak de 2 takjes munt- en de korianderblaadjes fijn.
- Halveer 1 chilipeper, haal de zaadjes eruit en hak fijn, haal de schil van de rode ui en hak fijn.
- Voeg alles bij het limoensap en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Snijd de vis in plakjes. Leg ze in een diep borden schenk de tigre de leche er over.
- Laat 10-15 minuten staan, tot de vis invlokken uit elkaar begint te vallen en gaar is.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de komkommer in dobbelsteentjes.
- Hak de bosui in dunne ringetjes. En snijd het tweede pepertje fijn. Verdeel de vis over de borden, schenk er wat leche de tigre bij als dressing.
- Leg de mango en komkommer er overheen verdelen en bestrooi met wat extra fijngehakte peper, en blaadjes koriander, munt en bosui.
Bron: Miljuschka
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.