Beschrijving
Vin nature de cru de Beaujolais t.w. Régnié. Vin sauvage a poil, vrij vertaald een ruige, naakte wijn! Of: cru de Baujolais zonder overbodige opsmuk. Het is zoals het is. Take it or leave it. Van een perceel van 2 ha genaamd ‘La Sibérie’, gelegen dus in de appellatie Régnié en geplant in 1911! Deze oude wijnstokken produceren kleine opbrengsten van kleine, maar zeer gezonde en sterke bessen. Een fruitige, pure en minerale wijn met viooltjes, donkere bessen en in de afdronk wat zwarte peper. Beetje tannines voor de grip en met een frisse afdronk. Vin Nature. Eerlijk en puur spul. Zet er een salade met gerookte eendenborst bij en open die fles! Beluchten is mijn advies, bij zo’n reductief glas! Walsen maar!!
Recept bij deze wijn
Salade met gerookte eendenborst en sojadressing
Voor deze prachtige salade met gerookte eendenborsfilet gebruikte ik plakje gerookte eendenborst en die combineerde ik met veldsla, sinaasappel, biet, walnoten en een sojadressing.
Het snijden van de partjes sinaasappel en biet, het roosteren van de walnoten en het maken van de dressing kun je voorbereiden en vast klaarzetten. Het samenstellen van de salade doe je op het laatste moment en dat kost je nog geen 5 minuten.
Deze salade met gerookte eendenborst kun je op kleine bordjes serveren als voor- of tussengerecht of serveer ‘m op een mooie schaal als brunchgerecht. Drink er een licht gekoelde Régnié Vin Sauvage à Poil Château de la Terrière bij.
Ingrediënten:
-
- 1 handsinaasappel;
- 1 gekookte biet;
- 2 el walnoot;
- 3 el walnotenolie (of olijfolie, extra verging)
- 1 el sinaasappelsap
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- zwarte peper naar smaak
- balsamicoazijn
- 50 gr veldsla
- 100r gerookte eendenborst
Bereiding:
-
- Halveer de sinaasappel en snijd met een scherp mesjes langs de vliezen van de partjes sinaasappel. Je snijdt er als het ware een driehoekje van. Daarna kun je heel makkelijk de partjes uit de schil wippen. Bewaar deze in een bakje tot gebruik en knijp de sinaasappelschil uit voor het sap.
- Snijd de gekookte biet in partjes en bewaar in een bakje tot gebruik.
- Rooster de walnoten in een koekenpan zonder vet tot ze mooi bruin worden en gaan geuren. Bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
- Klop een dressing van de olie, sinaasappelsap, sojasaus, honing en een snuf zwarte peper. Als de sinaasappel vrij zoet is, raad ik aan om nog wat balsamicoazijn toe te voegen naar smaak. Zo krijg je een goede balans tussen zoet, zout en zuur. Bewaar afgedekt tot gebruik.
- Pak vlak voordat je aan tafel gaat een mooie schaal en verdeel hier de veldsla, partjes sinaasappel en biet over. Drapeer de plakjes eendenborst mooi over de salade heen. Besprenkel met de dressing en garneer met de walnoten.
Notities:
Plakjes gerookte eendenborst zijn tijdens de feestdagen goed verkrijgbaar bij supermarkten. Zo niet, vraag het dan aan je slager.
Serveer als voor- of tussengerecht op kleine bordjes of serveer ‘m op een mooie schaal als brunchgerecht.
Voorbereiding: 10 minuten + Bereiding: 5 minuten
Bron: Francesca Kookt!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.