Beschrijving
Trentino ligt in Noord Italië grenzend aan en ten Zuiden van Alto Adige. Castel Firmian Riserva Chardonnay is een charmante chardonnay met een karakteristieke neus. Veel rijp geel fruit, perzik, ananas, galia meloen en abrikozen. Ook weer iets vettigs / boterigs. Een gul mondgevoel, smaakrijk en zacht. Hartig, met frisheid, sap en een klein (typisch Italiaans) amandelbittertje in de afdronk. Zo’n zuivere chardonnay als deze drinkt heerlijk op zichzelf. Heel puur genieten. Maar… hij is met zijn smaakrijke karakter juist ook een op-en-top eetwijn. Bij krabkoekjes, avocado met tonijn, zalm met citroen, kip kiev (met een boterige peterseliesaus), gegrilde gamba’s, gefrituurde kippendij, caesar salad, etcetera etcetera. Een duizendpoot.
Najaarsrecept bij deze wijn
Roomkaastaart met chorizo en broccoli
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 plakje bladerdeeg (diepvries)
- versgemalen peper
- 500 gram broccoli, zout
- 3 eieren
- 200 gram roomkaas 60+
- 1/8 liter slagroom
- boter of margarine
- 2 eetlepels bouillonpoeder
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel franse tuinkruiden
- 150 gram chorizo (in plakje)
- platte taartvorm 26 cm doorsnede
- deegroller
Voorbereiden:
- Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Broccoli wassen en
schoonmaken.
- Stronkjes in dunne plakje snijden en roosjes in kleine stukjes verdelen. In een pan met weinig water water en zout de broccoli in ca. 5 minuten gaarkoken en vervolgens afgieten.
- Korstjes verwijderen van de roomkaas en kaas in dunne plakjes snijden.
- Taartvorm invetten. Aanrecht bestrooien met bloem.
- Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en met deegroller uitrollen tot ronde lap, ca 2 cm groter dan de taartvorm. Vorm hiermee bekleden.
- Helft van de chorizo op de bodem leggen, hierover de helft van de broccoli.
- Vervolgens bedekken met de helft van de roomkaas.
- Peper erover malen.
- Vervolgens de tweede laag opbouwen, dus overige helft chorizo, broccoli en roomkaas. Nog eenmaal peper erboven
malen.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In een kom eieren loskloppen met de
slagroom, bouillonpoeder, Franse tuinkruiden en peper.
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius (of gasstand 4.)
- Losgeklopte eieren over taart schenken.
- Plaats de taart onder het midden van de oven en in ca. 40 minuten is de taart goudbruin en gaar.
- Smaakt zowel warm als koud.
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.